tirsdag den 6. september 2011

Top 5 over hvad Danmark er kendt for I San Diego

TOP 5 COUNTDOWN 
 - top 5 over hvad Danmark er kendt for I San Diego 


1. ”The 16 year old drinking age” reaktionen far folk der ikke kender til aldersgrænser i Danmark er ofte ”Awesome” eller ”I love Denmark”


2. Mohammed tegningerne ”a big controversial”

3. ”That’s in Europe right?”

4. Aqua (de fleste kender Barbie girl sangen, så når man bliver spurgt om hvad Danmark er kendt for bliver man så nødt til at synge Barbie girl sangen ”Hi Barbie Hi Ken”Ja faktisk er det næsten svært at lave en top 5 over hvad Danmark er mest kendt for eftersom de fleste kun kender til udskænkningsregler og Mohammedtegningerne. De fleste ved dog at den Danmark er i Europa, og de fleste ved at Danmark er et skandinavisk land. De fleste kan også gætte sig til, eller ved, at vores sprog er ”Danish” mens andre tror at vi snakker spansk??!. Faktisk ser mange åbenbart Europa som er ret ensartet sted. Fx da jeg skulle flytte ind og Rosie som står for bolig på campus skulle hjælpe os ind i den nye lejlighed gik vi en hel gruppe unge sammen og hun spurgte hvor vi kom fra. Jeg sagde så at jeg kom fra Danmark og Elisabeth sagde at hun kom fra Tyskland, hvorefter vores housing coordinator udbrød ”oh how nice you speak the same language then”.

5. På en 5. plads på min top 5 for hvad Danmark er kendt for i USA (husk forresten at det kun er unge, halvfulde mennesker fra San Diego der har udtalt sig, så ”undersøgelsen” skal hverken bruges som forskingsmateriale eller facts ;), men jeg ville gerne kunne sige at fx H.C Andersen kunne snige sig ind på en 5. plads, kongeuset (selvom jeg ikke er fortaler for det danske kongehus (sorry farmor)), Carl Nielsen, Grundtvig eller whatever, men nej desværre er H.C Andersen ikke så kendt blandt unge ”San Diego’er” sorry Danmark. De fleste kan ikke nævne 5 ting om Danmark, men dem der kan nævner ofte ”Danish Pastries” har ikke helt fundet ud af hvad det er for noget dansk bagværk (mærkeligt ord iøvrigt ”bagværk”) de kender.. Et par timers kørsel væk fra San Diego ligger byen Solvang, en by der er grundlagt af danskere. Byen siges at være ”overdrevet dansk” og ret så nationalistisk, bl.a. er der en kopi af Den Lille Havfrue, af Rundetårn, af H.C Andersens hus, der er vildt mange vindmøller og bindingværker. Derudover har de en festdag som selv danskerne ikke har, nemlig ”Danish Day”, hvor man efter sigende spiser æbleskiver og medister? Derudover går man så i danske kostumer. Sjovt nok synes jeg det ligner tyroler kostymer, og har aldrig set disse kostumer i Danmark før? Man har også julefest fra november til JANUAR altså de fejrer sådan set dansk jul længere end de fleste gør i Danmark, hvor juletræet slæbes ud når grannålene begynder at falde af juletræet. Ergo er Solvang mere dansk end Danmark er, og ja det blev en lidt lang 5. plads men tilsyneladende er ”Danish Pastries” altså sådan okay kendt, bl.a. pga af Solvang. Jeg har dog ikke fundet noget rugbrød endnu..  ^^ Danish pastry - Ingen rugbrød, men "PEAR DANISH" ????!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar